Erno

 Hei! Olen kolmekymppinen intohimoinen vaellusharrastaja Oulusta. Olen lapsesta asti ollut innokas luonnossa liikkuja, mutta varsinaiset Lapin vaellukset tulivat kuvioon noin 10 vuotta sitten. Siitä lähtien krooninen Lapin hulluus on hiljalleen pahentunut ja viime vuosina olen jo viettänyt kaikki pitemmät vapaani Pohjois-Suomen ja -Norjan erämaissa. Suurin intohimoni ovat pitkät yksinvaellukset kesällä ja talvella. Pisin retkeni tähän mennessä kesti 81 päivää. Vuoden vaelluksen mittakaava on siis omalla kohdallani jotain aivan uutta.

   Mieluisinta elinympäristöäni ovat tunturimaastot puurajan tuntumassa polkujen ja teiden tavoittamattomissa. Viihdyn yhtälailla vanhoissa havumetsissä, koskemattomilla soilla, tunturikoivikoissa kuin karulla paljakallakin. Mitä enemmän vaihtelua, sen parempi. Erityisesti suosin alueita, missä on runsaasti kalaisia jokia ja järviä. Kartalla suosikkimaastoni löytyvät Finnmarkista, Muotkatunturista ja Lemmenjoen kansallispuistosta.

   Viimevuosina olen innostunut valokuvaamaan ja kirjoittamaan retkistäni. Muutama kynäily pitemmiltä reissuiltani on ilmestynyt  Retki-lehdessä. Joistakin retkistäni voit myös lukea vanhasta blogistani. Kuvia menneiltä reissuiltani näet Galleriasta.

www.vuodenvaellus.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.

Ota yhteyttä: erno@vuodenvaellus.fi

error: Content is protected !!