Viime vuosina Retki-lehti on julkaissut reissutarinoitani ja näin osaltaan tukenut ja innostanut eteenpäin vaellus-, kirjoitus- ja valokuvausharrastuksissani. Yhteistyö jatkuu myös Vuoden Vaelluksella. Luvassa on juttua reissuun valmistautumisesta sekä tarinoita pitkän matkan varrelta. Olen ylpeä saadessani tukijakseni Suomen ulkoilulehtien ykkösen!

Fjällräven on tunnettu laadukkaista retkeilytuotteistaan. Suosikkini on Kajka-rinkka, joka tälläkin retkellä palvelee lumettomien aikojen ensisijaisena selänlämmittäjänä. Talvipakkasilla hiihtotaukoihin ja tähtitaivaan tuijottelutuokioihin lämpöä tuo Keb Expedition- untuvatakki. Laadun ohella Fjällräven panostaa tuotekehityksessään ympäristöystävällisten ja eettisesti valmistettujen materiaalien ja menetelmien käyttöön. Näitä seikkoja pidän itsekin keskeisenä retkeilyvarusteissa ja siksi olen todella iloinen ja kiitollinen Fjällrävenin osoittamasta tuesta Vuoden Vaellukselle!

Kylminä vuodenaikoina Nokian Kaira– ja Naali-huopavuorisaappaat sopivat erinomaisesti pitkille eräretkilleni. Saappaat ovat toki lämpimät, mutta parasta niissä ovat irrotettavat huopavuoret. Päivän vaeltamisen jälkeen huovat kun on helppo nykäistä saappaista ja nostaa kuivatusriu’ulle nuotion ääreen. Kovilla pakkasilla huopavuoria voi käyttää myös makuupussissa suojaamaan varpaita kylmältä. Lisäksi saappaiden yhteensopivuus perinteisen eräsiteen kanssa on tärkeä ominaisuus. Sekä minä että varpaani kiitämme Nokian Jalkineita tuesta!

Aloittaessani pitempiä yksinvaelluksia teltan valinta oli luonnollisesti tärkeä päätös. Tuolloin valintani osui lopulta Hillebergin Nammatj 2– telttaan.  Ensimmäisestä telttayöstä lähtien tuntui siltä, että tämä teltta oli suunniteltu maastossa eikä missään keskikaupungin trendikahvilassa. Ties kuinka monen telttayön jälkeen olen päätökseeni edelleen enemmän kuin tyytyväinen. Vuoden Vaelluksen kävelypätkille otan mukaani uutena varusteena hieman kevyemmän Hillebergin Soulo– teltan. Perustuen aiempiin kokemuksiini odotukseni Soulon suhteen ovat todella korkealla. Kiitokset Hillebergille hyvien yöunien takaamisesta Vuoden Vaellukselle!

Bergans on varsin uusi tuotemerkki varustevalikoimassani. Tämä perinteikäs norjalainen valmistaja on kuitenkin vakuuttanut minut retkeilyvaatteidensa laadulla ja toiminnallisuudella sekä fiksulla suunnittelulla. Siksipä lisään Vuoden Vaelluksen varustelistaan Dermizax NX- kalvoon perustuvat Slingsby-sarjan takin ja housut. Lämpimät sekä veden- ja tuulenpitävät, silti hengittävät kiitokset Bergansille tuesta!

Rab on uusi tuotemerkki varustevalikoimassani. Kysymyksessä on perinteikäs englantilainen valmistaja, jonka makuupussit ovat vuosien saatossa kulkeneet pitkin ja poikin maailman vuoristoja. Vuoden retkelläni etapit ovat välillä todella pitkiä ja siksi makuupussin eristävyys, pakkautuvuus ja keveys ovat ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia, erityisesti loppusyksyllä ennen lumentuloa. Paperilla Rab:in Mythic 600– ja Andes 800– pussien speksit ovat vaikuttavat ja pikaisten testien perusteella odotukseni ovat korkealla. Iso kiitos Rabille tuesta ja lämpimistä yöunista Vuoden Vaelluksella!

Moni talviretkeilijä sanoo, että ahkion valjaat ovat asusteista lämpimin. Ehkä näin, mutta tauolla valjaat eivät isommin eristä. Talvivaelluksilla sinnittelin vuosia keinokuituvaatteilla, kunnes paleltuani riittävästi suostuin kokeilemaan merinovillaa. Kokeilun jälkeen paluuta ei enää ollut ja nykyisin käytän kolealla kelillä merinovilla-asusteita kaikilla retkilläni.  Materiaali hengittää ja eristää kosteanakin, joten se tekee taukotoiminnasta talvella huomattavasti miellyttävämpää. Lisäksi merinovilla tuntuu mukavalta iholla ja kostea vaate kuivuu päällä usein jo leiriä pystyttäessä. 
 Pitkien retkien vaatimaa laatua etsiessäni olen päätynyt Devoldin tuotteisiin. Vuoden retkellä lähes kaikki alus- ja välikerraston asusteeni sekä sukat ovat peräisin Breeze-, Hiking- ja Expedition- mallistoista. Hämmästyttävän pitkät perinteet omaava Devold lienee yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista outdoor-brändeistä, ja siksi olenkin ylpeä ja kiitollinen heidän tuestaan retkelleni!

www.vuodenvaellus.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.

Ota yhteyttä: erno@vuodenvaellus.fi

error: Content is protected !!